Financiële haalbaarheid:in de huidige tijd is architectuur economisch en milieubewust, d.w.z. zij organiseert haar elementaire middelen zo zakelijk en spaarzaam mogelijk, zonder verspilling van deze middelen of materiaal. In dit verband spreken wij over “logische duurzaamheid”. Het zijn de vanzelfsprekende gevolgen van ontwerpbeslissingen die onderling met elkaar samenhangen. Hierbij gaat het niet alleen om de keuze van duurzame materialen, of energiezuinige installaties. Het voordeel van “logische duurzaamheid” is niet alleen dat de getroffen maatregelen met elkaar samenhangen, maar ook dat ze hierdoor goedkoper uitvallen dan wanneer zij los van elkaar zouden worden toegepast. Logische duurzaamheid levert dus ook spaarzaamheid. Het praktijkvoorbeeld is de bestaande magazijnbeplating die voor een nieuw fris uiterlijk in RAL 7024 is geschilderd. Het nieuwe kantoorvolume is omwille van klimatologische, bouwtechnische en mogelijke toekomstige uitbreidingsredenen niet intern, maar extern gesitueerd. Een 5.4m brede beukmaat als economisch uitgangspunt voor de constructie en een zo doelmatig mogelijke indeling van de werkplekken bleken doorslaggevend voor de diepte van de nieuwbouw.
Comfortabel gebouwklimaat:de nieuwbouw is functioneel d.w.z. zij ontwikkelt zich uit de nauwkeurige vaststelling van de praktische eisen welke in een helder grondplan zijn vastlegt.
Het kantoorgebouw is een huis van arbeid, van organisatie, helderheid en van economie. Licht en overmaat, overzichtelijkheid, maximaal effect met minimale inzet van middelen. (citaat Mies van der Rohe)
De 6m hoge vide in de entree is een slimme energiebesparing met maximaal effect. Via deze “long” maken we gebruik van kosteloos koelen met natuurlijke trek, waarbij de ruimtelijke ervaring en de lichtinval een bijkomstige meerwaarde leveren. Hoe werkt dit? Op het moment dat de gewenste binnen temperatuur in de zomer overschreden wordt, openen kleppen in het glazen dak, waardoor koele luchtstroom op basis van natuurlijke trek ontstaat.
Een duurzaam gebouw: Integratie van bestaand en nieuw: immers niets is duurzamer dan het niet hoeven afbreken van het bestaande.